El cos d’un text únic, més que singular: l’Alcorà - Bramon, Dolors (Dialogoi. Rivista di studi comparatistici, 2020)
Per a més de 1.600 milions de musulmans l’Alcorà és la paraula de Déu presa al dictat. Constitueix el text fundacional de l’islam i conté la seva doctrina i la normativa que han de seguir els seus fidels. Encara que es consideri que el seu origen és diví, la seva lectura no sempre és fàcil d’entendre i d’interpretar. Però cal fer-ho. Els teòlegs han hagut de recórrer a diversos sistemes per ta d’explicar els canvis que s’hi aprecien i fins i tot les seves contradiccions. Això dona, ha donat i donarà lloc a diverses maneres d’entendre l’islam.